Stalno na usluzi gostiju

Predstavljamo gostionu „Abraham”

Jožef Abrahamstariji je svoju gostionu „Abraham” otvorio još 1939. godine, ali je tada funkcionisala kao krčma. Kasnije je radio pod imenom „Šiler bife”, pa je Ferenc Abraham 1966. godine ponovo pretvorio ovo mesto u gostionu, koju je vodio sve do njenog zatvaranje 1984. godine. Jožef Abraham mlađi je 1999. ponovo obnovio gostionu, i nakon njegove smrti 2005. godine je ćerka, Kristina Abraham, član četvrte generacije je preuzela preduzetništvo i nastavila posao. U ponudi jela uglavnom dominiraju ukusi mađarske kuhinje, u široj okolini su poznati juneći perkelt, filirani riblji paprikaš i perkelt od soma, koji se pripremaju u ovoj gostioni. Specijalitet ovog mesta je tradicionalno jelo - gulaš od juneće glave, koji se kuva samo petkom i nalazi se u jelovniku restorana već od samog početka, a od tada je veoma popularno jelo među gostima. Osim toga među četrdesetak vrsta jela priprema se izvrsna hrana od ćuretine, piletine i svinjskog mesa, zatim od  više vrsta rečnih riba (smuđ, šaran, kečiga). Posle dobrih zalogaja sledi desert! Gostiona „Abraham” očekuje goste od utorka do subote od 11.00 do 23.00 časa, a nedeljom od 11.00 do 18.00 časova na Paliću, Horgoški put 132.  Pozive zainteresovanih očekuju na telefon 024/755-012.

Hét Nap Kalendáriuma, 2010